С наближаването на серията от празници в края на годината Groovy Sessions организира още едno sybitie. На 17 декември ще имаме удоволствието да се насладим на уникалния DJ Set на Bonobo в клуб Sugar.

Кариерата на Саймън Грийн, по-известен като Bonobo, започва точно преди 10 години в лейбъла Tru Thoughts. Първият му албум "Animal Magic" (2000) го утвърждава като един от пионерите на даунтемпо и лоу-бийт звученето и моментално приковава ушите и сърцата на меломаните, както и на много от мейджър лейбълите.

През 2001 г. Bonobo влиза в голямото и изключително семейство на лейбъла Ninja Tune, а малко след това на бял свят излиза и вторият му дългосвирещ албум "Dial 'M' For Monkey". Парчета като "Flutter" и "Pick Up" завладяват буквално целия свят. Много от продукцията му се включва в различни проекти като саундрака на сериалите "Д-р Хаус" и "Изгубени", в този на играта Uefa Champions League, както и реклами на Citroen.

Върхът в досегашната кариера на Bonobo идва с третия му албум "A Days To Come". Един изключителен запис с участието на Bajka и Fink. През 2006 г. той с лекота печели наградата на BBC Radio 1 за албум на годината. А догодина се очаква да излезе и нов албум, в който участие взима Andrea Triyana.

През последните няколко години стартират многобройни турнета с лайв бенда на Bonobo, включващ изключителни музиканти, както и изяви като диджей в неизброимо много локации по цялото земно кълбо.

Като диджей той умело борави както с даунтемпо продукцията от албумите си, така и с денсфлоор груув звученето, преминавайки през фънк, латин, диско, дръм'н'бейс и броукън бийт ритми.