Миналата седмица писахме за евентуалните участници на фестивала Sonisphere, като се позовахме на плакат, чиято достоверност не бе потвърдена.

Днес на официалния сайт бе пусната информация за бандите, които ще участват, и смеем да твърдим, че познахме най-важните групи, а този път има дори изненада.

Голямата четворка на траш метала, Rammstein, Manowar и Heaven and Hell идват в България това лято!

Мястото остава стадион "Васил Левски".

На 23-ти юни един след друг ще излязат Anthrax, Megadeth, Slayer и Metallica, като по този начин изпълват мечтата на много родни фенове, тъй като това е събитие от световната величина.

Голямата четворка до тази година  не се е събирала на една сцена, но на 18-ти юни те ще излязат заедно в Швейцария, а само 4 дена след това ще повторят уникално изживяване в София.

Най-големите промени в лайнъп-а, който ви предоставихме миналата седмица, са настъпили на втория ден от фестивала. Добавени са Manowar, на които това ще им е трето идване в България, Mastodon и Stone Sour, които заменят Skunk Anansie и Over Kill съответно. Alice in Chains остават в програмата на Sonishpere.

Немската метъл машина Rammstein все така са хедлайнъри за 23-ти юни.

Повече подробности очаквайте на четвърти, когато организаторите от Balkan Entertainment Company ще дадат официална пресконференция.