„Най-великото бийтбокс шоу, на което съм присъствал. Страхотна публика!" сподели легендата на 5-тия елемент на хип-хопа Кени Мухамад. Над 8000 души станаха свидетели на Големия финал на BEATBOX BATTLE 2010.

След над 3 часа оспорвани битки, журито единодушно избра новият бийтбокс шампион да бъде Искрен Тончев от Бургас с прякор Iskrata, който ще представи страната ни на Световния бийтбокс шампионат в Берлин през 2012 г. BEATBOX BATTLE

На второ място се класира 16 годишната Адриана Николова от Плевен, с никнейм Pe4enkata. Единственото момиче на финала, успя да пребори останалите 14 финалисти и да се класира на почетното второ място.

На трето място се класира Георги Цветков от Враца. Класиралите се на 2-ро и 3-то място получиха професионални микрофони Shure и парични награди от 700 лв. и 500 лв. Шампионът получи специален микрофон AKG от музикална къща Фактор, 1500 лв. и рекламен договор с марката.

Жури на BEATBOX BATTLE 2011 бяха легендата Kenny Muhammad, двукратния шампион на Великобритания Reeps One, световният вицешамион RoxorLoops, председателят на Световната бийтбокс асоциация BeeLow, небезизвестните български бийтбоксъри Red One и Skiller.

Партньор на събитието беше Столична община. Екипът на направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости" е ентусиазиран да работи активно за обогатяване на градската култура и осигуряване на незабравими емоции на младите хора като контрапункт на зависимостите.

Шоуто стартира с изпълнение на миналогодишния бийтбокс шампион - Busto. Публиката, обаче полудя когато на сцената се качи Александър Деянов- Skiller, който като пръв носител на титлата за 2007 г. участва на световното в Берлин през 2009 г.