Традиционният вече рок фестивал в Каварна ще се проведе между 23 и 25 юли на градския стадион.

Първият ден ще бъде малко по-особен, тъй като ще бъде изцяло диктуван женски банди. Бившата вокалистка на Nightwish Таря Турунен ще бъде хедлайнер, а преди нея ще излязат симфоник металистките от Epica, Atrocity, Leave's Eye и бившата вокалистка на немската хеви-метъл група Warlock Доро Пеш.

На 24 юли нещата ще загрубеят, след като на сцената ще се повяват немските траш металисти Kreator и Sodom, които ще правят компания на фолк-метъл легендите Korpiklaani.

През последния ден от рок фестивала на сцената в Каварна ще се излязат немските легенди Accept,канадците Annhiliator и Voivod, както и немската power метръл група Primal Fear.

Това не е финалния line-up на фестивала, тъй като се очакват още групи да потвърдят участие в близките дни.

Билетите за събитието ще бъдат пуснати в продажба от днес, като те ще бъдат за 1 или 3 дни, като цената за еднодневния пропуск ще е 40 лева, а за тридневния 90. Ценните хартийки ще се разпространяват в мрежата на Tickestream.

За първи път в България ще има и фестивално рок радио, което ще предава интервюта и звуци от бекстейджа. Ще бъдат достъпни и допълнителни фестивални забавления - скокове с бънджи и др.

По традиция и този път един от посетителите на фестивала ще си тръгне от морето с чисто нов мотор Harley Davidson. Единственото условие за участие в томболата за мотора е - да притежава тридневен билет за Каварна Рок Фест