Международната институция в хаус музиката - Ministry of Sound, ще бъде домакин на Dance stage през третата нощ на фестивала Spirit of Burgas.

За първи път на българска земя ще пуска една от най-ярките звезди на лейбъла - техно-хаус диджеят King Roc, който ще се погрижи клъбърите да не могат да подвият крак цяла нощ.

Изпълненията му съчетават доунтемпо с техно ритми, създавайки специфично old school звучене. Неговият звук е дълбок и мелодичен, преминаващ от техно към хаус.

От отварянето на вратите на първия клуб през 1991г. в Лондон, Ministry of Sound e синоним на качествена денс музика за феновете на хауса, на най-новото и най-иновативното, което се случва на клубната сцена.

Първоначално идеята е да бъдат привлечени диджеи от цял свят, които да пускат пред лондонската публика в клуб, оборудван с невиждана до тогава озвучителна система - нещо с което, клубът може да се похвали и до днес.

Постоянни резиденти са имена като Pete Tong, Deep Dish, Sander Kleinenberg, DJ Sneak, Smokin Jo, Nic Fanciulli, Yousef, Mark Knight & Steve Angello.

Скоро след основаването създателите на клуба започват да издават компилации, носещи марката Ministry of Sound. За тях миксове са правили най-големите имена на клубната сцена - Paul van Dyk, Carl Cox, Josh Wink, Underworld и мн. други.

Вече съществуват Ministry of Sound TV и Ministry of Sound Radio, а продуцентите са в непрестанно търсене на нови таланти със свежи идеи, на които да дадат възможност за изява.