Келис сподели пред медии, че едва не зарязала музиката, за да се пробва като готвачка, след като срещнала трудности със завършването на последния си албум.
Въпреки това певицата успя да завърши тавата, която ще се появи на пазара от 17 май и носи заглавието 'Flesh Tone'.
Келис също така споделя, че в миналото си е посещавала кулинарно училище.
"Взех си 4 години почивка между последния ми албум и този. Учех готварство, което ми бе страничното занимание, малко хоби, което ми харесва да правя, но се влюбих в храната и лайфстайла", признава тя.
Изпълнителката разказва още, че правенето на последния албум от 2006 г. също не е било много приятна работа и допълва, че той всъщност й е скъсил живота.
"Имах нужда от почивка и ходенето на кулинарна школа ме спаси от правенето на музика. Хората от музикалния бизнес не само забравят, че там има цял куп хора, които не ги интересува какво правим ние, а и че ние не създаваме колелото", допълва тя.