"Искам да успея да остана доволна от себе си, искам да имам една невероятно щастлива и емоционална публика. Хората да са щастливи, че са дошли на концерта ми и до края да останат такива". Това заяви за БГНЕС примата на българската музика Лили Иванова за предстоящия й концерт на 22 ноември в зала "Арена Армеец" в столицата.

"Тя настина е феномен, просто стил Лили Иванова", заяви Васил Къркеланов. "Аз от 10 години работя с нея и мога да кажа, че при Лили нещата са съчетание между един много голям дар от Господ и страшно много труд, смесени с отговорност към нея самата и към продукта, който прави, обясни той. Нормално е, даже е задължително такъв човек да има успех", категоричен бе Къркеланов.

Звездата, чийто блясък не помръква с годините работи от 10 г. с фотографа, ТВ и кинопродуцент, режисьора Васил Къркеланов в успешен творчески тандем. И двамата са възторжени един от друг. Той не престава да я да й се възхищава: "Според мен Лили сама не може да си обясни какъв феномен е - когато излезе на сцената просто има една магия, която обхваща публиката". Смея да твърдя, че нямаме друг изпълнител като нея, добавя той. Дали е поп музика, естрада, джаз, тя е единствената ни истинска звезда, убеден е Къркеланов. Тя успя да напълни зала "Арена Армеец" две седмици преди началото на концерта и се наложи да се продадат местата над сцената, което за мен е дори проблем, тъй като режисирам видеото и сега се грижим да бъде преформатирано осветлението, поясни той.

Наистина поводът да направим тази фотоизложба с Лили е концерта, призна авторът й. А на самия концерт разчитам на стилна визия, класическа, не държа на шарени ефекти, пиротехника и разни други, продължи той. Акцентът е гласът на Лили, музиката, невероятният оркестър, който ще е с нея на сцената и...пак музиката и емоцията, разказа Къркеланов. По повод фотоизложбата той бе лаконичен - основният ми критерии при подбора бе първо на мен да ми харесат и оттам нататък - образите и превъплъщенията й, които ще бъдат интересни за публиката.

Фотоизложба от мигове с примата Лили Иванова бе открита снощи в зала "Средец" в Министерство на културата, с автор Васил Къркеланов. Събитието предхожда нейния голям концерт на 22 ноември в зала "Арена Армеец", за който стана ясно, че билетите са почти изцяло продадени.

Примата на българската естрада Лили Иванова уважи фотоизложбата, по времето на откриването, на която й бе връчена статуетка - наградата Евробет за съвременно българско изкуство от управителя на компанията Олга Тодорова. Наградата е учредена преди 2 години, с цел да отличава творци с високи постижения от страната.