Джеймс Блънт ще дойде за първи път в България на 22 февруари в зала 1 на НДК. Точно на същата дата певецът ще отпразнува 35-я си рожден ден.

В момента Джеймс е на тур в Южна Америка, а любопитното е, че тази събота към него на сцената ще се присъедини и големият Елтън Джон. Концертът на 24 януари, когато двете брит икони ще зарадват публиката заедно, е в Сантяго, Чили. След тази дата, Джеймс Блънт ще направи още пет лайва на далечния континент в Бразилия, Перу и Мексико.

След това той се завръща на Стария континент и започва масирана източноевропейска обиколка. Стартът е в Москва на 12 февруари. Следват Финландия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния и България. Точно след нашата дата Блънт ще посети и съседите ни в Сърбия.

Организаторите на концерта в България разкриха, че за сега Джеймс Блънт е поискал да знае къде има музикални магазини в София, което вероятно означава, че ще се поинтересува от местния репертоар.

На концерта в България певецът ще представи както новия материал, така и всички невероятни хитове от предишните си албуми.