Концертът на Scorpions, който бе отменен на 9 октомври за днес, започва в 19 часа на столичния стадион „Академик-Плиска".

В интерес на безопасността на публиката и безпроблемния пропускателен режим около стадион „Академик-Плиска" е изградена буферна зона с обособени 3 КПП-та (контролно-пропускателни пунктове). Те ще осигуряват достъп до входовете на стадиона както следва:

КПП 1 - към вход 1 (ъгъла на ул. „Христо Чернопеев" и ул. „Александър фон Хумболт");
КПП 2 - към вход 2 (ул. „Христо Чернопеев")
КПП 3 - към входове 3, 4 и 5 (откъм локалното платно на Цариградско шосе до хотел „Плиска".)

С оглед на улесненото придвижване на феновете към трите КПП трябва да се има предвид, че КПП 1 и 2 са по-лесно достъпни откъм завод „Електроника", до КПП 3 най-лесно се стига откъм хотел „Плиска".

Около КПП 1 и КПП 3 ще бъдат изградени каси, където все още можете да закупите билет. Цените им остават непроменени - 50 лв (Standing) и 90 лв ( Fan Zone).

Вратите за достъп на публика на стадиона ще бъдат отворени точно в 15 ч. Всички фенове ще преминат през щателна тройна проверка за автентичността на билетите, които ще бъдат сканирани със специални устройства.

По никакъв начин няма да бъдат допускани фенове с фалшиви билети. Организаторите съветват гражданите да купуват своите билети за концерта единствено от оторизираните за това места - разпространителската мрежа на Eventim и Билетен център НДК на предварителна продажба и касите на КПП 1 и 3 в деня на концерта.

Поради очакваната тълпа преминаването с автомобили и паркирането са забранени в следните улици в района на стадиона: „Яна Лъскова", „Христо Чернопеев", „Галилео Галилей" и „Александър фон Хумболт" между 7 и 22 ч.