Легендарните Scorpions, които ще дойдат в България на 25 октомври избраха рок ветераните „Ахат" да открият шоуто им на стадион „Академик-Плиска".

От трите предложения за съпорт от страна на организаторите, между които и една чужда група, Scorpions избраха именно „Ахат" заради техния дългогодишен опит на родната и световна рок сцена.

През 90-те години „Ахат" станаха една от първите рокбанди от своето поколение, свирили на Запад. В историята на групата влизат концерти в Холандия, Русия, Чехия, Корея, Югославия, Австрия и др., както и множество мащабни национални турнета.

От 1998 г. насам, изпълнителите на емблематичния хит „Черната овца" откриват лайфовете у нас на едни от най-големите имена в съвременната рок и метъл музика като Deep Purple, Whitesnake, Black Sabbath, Ronnie James Dio, Iron Maiden и др.

Фронменът на „Ахат" Звезди е водещ и на най-новото шоу в ефира на Z-Rock „Моят метъл свят", всеки четвъртък от 21:00 часа.

Наскоро беше представено българското издание на „Rock Your Life", автобиографията на основателя на Scorpions Рудолф Шенкер, която е вече официално на българския книжен пазар.

Scorpions ще изнесат своя последен концерт у нас по покана на Z-Rock и АРТ БГ за четвъртия рожден ден на рок радиото на България. Шоуто в София е спирка от световното турне на групата, с което легендарните немски рок музиканти се сбогуват със своите фенове и преустановяват концертната си дейност.

Ограничено количество билети за концерта на Scorpions на столичния стадион „Академик-Плиска" на 25 октомври все още могат да бъдат закупени от Билетен център НДК и в разпространителската мрежа на Eventim.