През годините сме гледали доста филми, в които човечеството е застрашено от извънземна инвазия, но все някак успява да се спаси.

От трейлъра на The Tomorrow War си мислим, че подобен сценарий ще развие и тук. Е, освен ако не ни изненада с някой обрат, но се съмняваме.

Концепцията на филма иначе си е доста интересна. В наши дни Дан Форестър (Крис Прат), семейството му и целият свят водят съвсем нормален и спокоен живот.

Но един ден се случва нещо немислимо - въоръжени мъже и жени се появяват през странен портал и казват, че идват от 30 години напред в бъдещето. Тогава, през 2051 г., Земята е нападната от смъртоносен извънземен вид и хората са на път да загубят тази война.

Ето защо призовават всеки, който иска да спаси както своето бъдеще, така и това на децата си, да се включи в битката и да се пренесе с 30 години напред, за да се бие с извънземните.

Дан, разбира се, го прави, защото за него семейството е най-важното нещо на света. А това да осигури спокоен живот на децата, е по-важно от рискуването на живота.

The Tomorrow War ще бъде в Amazon Prime Video от 2 юли