На първо четене всички виждаме яката част от живота на музикантите - безброй партита и луди фенове и фенки. Но и тук айсбергът има невидима част, състоящата се от страничните ефекти на професията.

Казваме всичко това, защото ще обърнем внимание на трейлъра на филма Sound of Metal, който ни показва една наистина докосваща история.

Музиката е в кръвта на пънк-метъл барабанистът Рубен (Риз Ахмед), който заедно с бандата си обикаля по участия. След поредното участие обаче той започва да изпитва временна загуба на слуха, което го стряска.

След консултация с лекар разбира, че не само ще трябва да се откаже от музиката, но и че слухът му няма да се оправи напълно. Верен спътник в този труден момент се оказва приятелката му Лу (Оливия Кук).

Няма да крием, че видяното в трейлъра ни хареса страшно много. И играта на Риз Ахмед, и начинът, по който е представена загубата му слуха.

Sound of Metal направи премиерата си още миналата година на Филмовия фестивал в Торонто, където получи доста добри оценки. Филмът ще бъде пуснат по кината от 20 ноември, а за стрийминг (в Amazon Prime Video) от 4 декември.