Салма Хайек е свикнала да играе силните жени във филмите, но въпреки това тя самата има страхове, с които се бори. Като всеки силен човек.

Салма Хайек, Bliss и защо често влиза в ролите на силни жени

Защо Салма Хайек играе силни жени

Естествен актьорски подбор

В интервю за предаването на E! News - Daily Pop, актрисата разкри, че има страх от змии, който е трябвало да преодолее или поне да загърби за момент, за да не загуби ролята си в "От здрач до зори" (1996 г.).

54-годишната актриса казва, че има фобия към змиите и когато е прочела сценария и се е съгласила да участва не е имало сцена, която да включва влечугите.

Но в последствие режисьорът на филма Робърт Родригез и сценаристът Куентин Тарантино са решили да включат сцена, в която героинята на Хайек танцува, докато около врата ѝ има увита змия.

Първоначално Салма Хайек, разбира се, е отказала, но тогава ѝ е било казано, че ще бъде намерена актриса, която да няма проблем с тази сцена. За да не загуби ролята си, актрисата е била принудена да подтисне страха си и да заснеме сцената.

Защото, "ако трябва да бъда честна, наемът трябваше да се плати". Преди заснемането на сцената Салма Хаейк е направила известно проучване около змиите, за да се подготви и успокои по някакъв начин, пише Fox News.

Салма Хайек, снимките по бански и как се чувства актрисата, когато ги споделя

Как действат снимките по бански на Салма Хайек

Още една секси дама над 50

"В някои култури змиите са олицетворение на вътрешната ни сила. И така се самозалъгах, че всъщност танцувам със собствената си вътрешна сила", добавя актрисата.