Режисьорският дебют на Галин Стоев в игралното кино ще открие филмовия фестивала "Киномания" на 16 ноемрви от 19 часа. "Безкрайната градина" събира на едно място млади актьори и големия Никола Анастасов. Във филма ще видим великия комик в последната му роля преди да ни напусне.

Най-утвърденият кинофорум в България се продуцира от НДК и ще продължи от 16 до 30 ноември 2017 г.

На специална пресконференция екипите на Киномания и на "Безкрайната градина" разкриха интересни подробности от програмата на фестивала, който и тази година спазва традицията си да започне с българска продукция.

"Безкрайната градина" е романтична драма, разказваща за живота на Филип (Мартин Димитров), разпределен между приятелката му Соня (Глория Петкова), брат му Виктор (Димитър Николов) и работата му като PR специалист. Но всичко това се променя в деня, в който той среща Ема (Елица Матева) - странно момиче, затворено в свой собствен свят, в който най-важното нещо е една тайнствена градина.

Режисьор е Галин Стоев - един от най-талантливите театрални режисьори на своето поколение. През 2018-та той ще поеме поста директор на Националния театър на Тулуза.

Това е дебютът му в игралното кино. "Исках да направя филм, който излиза от основната тенденция днес, която е свързана с прекрачване на границите на допустимото и в която всичко е безнадежно и провалено. В този смисъл се получи един любовен филм, един любовен четириъгълник, като амбицията ми беше в началото и в края на филма той да остане непроменен, но под повърхността му да се създават светове и да се срутват други. Цялата история показва процеса на емоционално пробуждане в един свят, който е анестезиран откъм чувстване. Много се надявам този нежен и поетичен жест да докосне зрителите", сподели Галин Стоев на пресконференцията.

Снимка 230270

Лентата отдава почит към големия Никола Анастасов, за когото "Безкрайната градина" е последната роля в киното.

Сн. Архив