В началото на седмицата разбрахме, че Гал Гадот ще влезе в ролята на Клеопатра, с което продължава тенденцията да играе силни и независими жени.

Гал Гадот, Пати Дженкинс, Cleopatra и филмът за Клеопатра, който предстои

Гал Гадот ще властва над Египет

Актрисата ше влезе в ролята на Клеопатра

Първата ѝ такава роля (по-известна и запомняща се, разбира се) беше на Даяна Принс в "Жената чудо" (2017 г.). През декември (поне засега) се очаква отново да я видим като супергерой в "Жената чудо 1984". Оказва се обаче, че разликата в парите, които е взела за двата филма е огромна.

Гадот е на корицата на ноемврийският брой на списание Vanity Fair и от интервюто разбираме, че преди три години за "Жената чудо" тя е получила 300 000 долара. И това е направо нищожна сума на фона на приходите, които филмът отчете в бокс офиса - над 820 милиона долара.

Още миналата година Variety разкри, че за "Жената чудо 1984" Гал Гадот е получила 10 милиона долара. Според IndieWire, това е 33 пъти повече от хонорара ѝ за първия филм.

Разликата е наистина осезаема, но не е и толкова изненадваща, защото "Жената чудо" се превърна в хит, което се очаква и от втория филм. А както знаем при това положение всяко студио е по-благосклонно да развърже кесията.

София Вергара, Анджелина Джоли и кои са най-високоплатените актриси за 2020 г. според списание Forbes

Ето кои са най-високоплатените актриси за 2020 г.

Разместванията са факт

А и през последните години Холивуд се старае да изравни заплащането между мъжете и жените. Нещо, което до момента не се получава, но поне се работи в тази насока.