"Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор" е така чаканото продължение на "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд", за което феновете на магичния свят на Хари Потър нямат търпение вече няколко години.

"Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор" и първи трейлър на филма

Нова доза магия

Първи трейлър на "Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор"

Е, след доста доста проблеми, породени и от пандемията, и от смяната на Джони Деп с Мадс Микелсен, филмът най-сетне ще тръгне по кината у нас този петък, 15 април. Но в някои страни филмът направи своята премиера още преди седмица.

Като в Китай например, където доста често се случва филми да бъдат цензурирани от правителството. Оказва се, че "Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор" също няма да направи изключение. По-долу следват сюжетни разкрития, така че може да спрете с четенето, ако не искате да ги научавате.

Според Variety, от всички 142 минути - колкото е продължителността на филма, са били изрязани едва шест секунди. Може и да звучи като малко, но всъщност китайските власти са решили да ги премахнат, защото в тези няколко мига се прави препратка към това, че Дъмбълдор (Джуд Лоу) и Гринделвалд (Микелсен) са имали интимна връзка в миналото.

Мадс Микелсен, "Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор" и интервюто му за GQ

Защо Мадс Микелсен не е впечатлен от Лейди Гага

Актьорът и критиките му към Холивуд

Нищо друго по "Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор" не е променяно, като зрителите през цялото време знаят, че двамата магьосници са имали интимни отношения преди години. От Complex припомнят, че още през 2009 г. Дж. К. Роуилинг е казала, че Дъмбълдор е гей, но сексуалната му ориентация не е била изваждана на показ във филмите досега.