След само няколко дни (три, ако трябва да бъде по-точни) ще можем да видим какво ще се случи в осми епизод на "Домът на дракона" (House of the Dragon).

"Домът на дракона" (House of the Dragon), епизод 7 и какво издава тийзърът за него

Едно голямо завръщане, кражба на дракон и хаос в седми епизод на "Домът на дракона"

Ето какво загатва тийзърът за новия епизод

Нетърпението е голямо, защото в седми се случиха наистина много неща, които могат да се окажат решаващи както за съдбата на отделните герои, така и за тази на дома Таргариен като цяло. Няма да навлизаме в повече подробности, за да пускаме излишни спойлери, но феновете на сериала и Game of Thrones все още говоря за някои сцени.

В случая обаче не защото са останали впечатлени от заснемането им или пък актьорската игра, а защото се оплакват, че не могат да видят нищо. В социалните мрежи дори има много шеги, които гласят, че ако човек си пусне седми епизод след полунощ и настрои яркостта на телевизора докрай, пак няма да може да види нищо.

Причина за недоволството и подигравките е наличието на няколко сцени, които се разиграват при свечеряване и видимостта е наистина затруднена. Нещо, което не е типично за сериал от този ранг, въпреки че в Game of Thrones имаше същите оплаквания.

Но се оказва, че именно това е била идеята на режисьора на епизода Мигел Сапочник. От HBO казват, че това е било креативно решение, а не е плод на лошо качество, пише Variety. Интересното е, че в последния осми сезон на Game of Thrones епизод три също бе толкова тъмен, че много фенове бяха бесни. И тогава също Сапочник бе режисьор.

"Домът на дракона" (House of the Dragon), Лена Веларион и различната ѝ смърт в книгата "Огън и кръв"

Различната и неочаквана смърт в "Домът на дракона"

Когато действието с книгата се различава