От доста време чакаме момента, в който отново ще се потопим в магичния и кървав свят на Джордж Р.Р. Мартин със сериала "Домът на дракона" (House of the Dragon).

"Домът на дракона", House of the Dragon и първи тийзър на сериала по "Огън и кръв" на Джордж Р. Р. Мартин

Драконите отново оживяха

Първи тийзър на "Домът на дракона"

Преди няколко месеца от HBO подразниха всички фенове на Game of Thrones с тийзър, който загатна, че ще има много насилие, кръвопролитие и... дракони, разбира се. Премиерата на сериала се очаква през 2022 г.

Заради огромния успех на Game of Thrones очакванията към "Домът на дракона" са значителни, но и притесненията на феновете, че сериалът няма да струва също са налице (особено след онзи злощастен осми сезон).

Снимка 416114

Източник: GettyImages

Но тук в картинката се появява и Джордж Р.Р. Мартин, за да успокои всички. В блога си авторът на книгите за "Песен за огън и лед" пише, че е успял да види суров материал на първия епизод на сериала. И видяното му е харесало.

Според Мартин, сериалът ще бъде мрачен, дълбок и същевременно много силен. Писателят мисли, че точно както се случи с Game of Thrones, ще се влюбим в актьорите и персонажите. Защото точно както в първия сериал, и тук актьорският състав не е съставен от известни имена.

"Ветровете на зимата", "Песен за огън и лед", Game of Thrones и какво сподели Джорддж Р.Р. Мартин за предстоящите томове

Обещанието на Джордж Р. Р. Мартин

Какво да очакваме от последните томове на "Песен за огън и лед"

"Мисля, че Таргариен са в добри ръце и не смятам, че ще останете разочаровани", допълва още Джордж Р.Р. Мартин. Думите на Мартин определено успокояват, но остава и да видим дали ще се съгласим с него.