След успеха на "Спайдърмен: Няма път към дома" - и в бокс офиса, и сред критици и фенове, беше напълно логично, че Sony ще продължат да наливат пари в Спайди.

Гуинет Полтроу, Дакота Джонсън и какво сподели бившата съпруга на Крис Мартин за настоящата му приятелка

Гуинет Полтроу откровено за Дакота Джонсън

Когато няма скрити помисли

Е, за момента все още не са обявили плановете си за Питър Паркър, но от Deadline разбираме, че със сигурност имат намерението да разширят още вселената на Спайдърмен.

Оказва се, че се подготвя самостоятелен филм за Мадам Уеб (Madame Web), който да бъде режисиран от Си Джей Кларксън. Но по-интересното е, че Дакота Джонсън преговаря за ролята. Според Deadline, през последните два месеца са проведени разговори с много известни актриси за ролята.

Списъкът обаче е бил съкратен доста и в момента фаворит за ролята е именно Джонсън. В комиксите Мадам Уеб е възрастна жена, която страда от автоимунно заболяване, и е на животоподдържаща апаратура, много наподобяваща на паяжина.

Но заради възрастта и здравословното ѝ състояния тя така и не се е борила активно със злодеите. Но според запознати източници е много възможно във филма Мадам Уеб да изглежда по различен начин. А и благодарение на суперсили ѝ може да се окаже еквивалента на Доктор Стрейндж за Sony.