Преди около две години стана ясно, че Робърт Патинсън е точният човек според Мат Рийвс, който да изиграе Брус Уейн във филма "Батман" (The Batman).

Робърт Патисън, The Batman и актьорът ли ще бъде новият Батман

Ето кой ще бъде новият Батман

Интересен избор за ролята

Година по-късно получихме тийзър, който ни запали интереса, а този уикенд по време на така очакваното събитие DC Fandome беше пуснат нов трейлър, който накара социалните мрежи да говорят за него.

Разбира се, Мат Рийвс знае как да дразни любопитството и от видяното не става ясно какво точно ще се случва във филма, но пък се затвърждава впечатлението, че Батман на Патинсън ще е доста брутален.

И доста мрачен. Трейлърът не ни показва лицето на Едуард Наштън (Пол Дейно), познат като Гатанката, но ни загатва, че именно той ще бъде основният злодей. А за да се добере Батман до него, ще трябва буквално да влезе в ролята на детектив, за да разреши престъпленията и загадките, които е оставил след себе си.

Виждаме и друг злодей - Осуалд Кобълпот (Колин Фарел), познат като Пингвина. Но най-силно впечатление ни направи първият поглед към Селина Кайл (Зоуи Кравиц) - Жената котка.

През годините в различните филми за Батман сме виждали актриси като Мишел Пфайфър, Хали Бери и Ан Хатауей, които се справяха чудесно, но от малкото, което видяхме, ни се струва, че Зоуи Кравиц ще даде сериозна заявка за най-добрата Жената котка.

Същото важи и за Робърт Патинсън, който от подценяван за ролята на Батман може да се превърне в доста удачен избор.

"Батман" ще е по кината от март 2022 г.