От началото на миналата година киновселената на Marvel не е такава, каквато я познавахме. Просто защото се обогати с един куп сериали за тези 12+ месеца.

Moon Knight, Оскар Айзък, Disney+ и първи трейлър на сериала

Първи трейлър на новия сериал на Marvel - Moon Knight

Ето какво ни очаква

Сериали, които разгръщат различни истории от тези във филмите, но са важни, защото представят нови герои, а и някои от събитията в тях също ще оказват влияние върху тези във филмите. Един от тях е Moon Knight, на който последният шести епизод бе пуснат в Disney+ в началото на месеца.

В него бе представен и един от новите супергерои, които ще раздават правосъдие в бъдеще - Лунният рицар. За първи път обаче бе застъпена и по-сериозна темата с египетските богове. И освен всичко това, бяха представени и други герои. Ако обаче не искате да разбирате повече детайли от сюжета, спрете с четенето дотук.

Основният герой, разбира се, е Марк Спектър (Оскар Айзък), който заедно със своето второ Аз - Стивън, се опитва хем да разбере какво се случва с него, хем да се бори с лошите, направляван от египетския бог Хонсу. Още в първи епизод обаче ни е представена половинката на Марк - Лейла (Мей Каламауй).

Без да влизаме в излишни подробности и спойлери, ще кажем, че в течение епизодите нейната роля става все по-голяма и в последния - най-значима. Тогава тя от безизходица приема да бъде аватар на древноегипетската богиня на плодородието Таурт.

И мигновено Лейла се сдобива със супер яката броня, която малко напомня на тази на Сам Уилсън, познат като Сокола. Но е доста по-добра, защото регенерира тялото ѝ от наранявания. Въпросът обаче е какъв точно супергерой е тя и има ли я в комиксите.

Според Men's Health, Лейла всъщност не съществува в комиксите и е измислена за сериала и киновселената на Marvel. Но не точно, защото образът на Лейла е базиран на този на Марлен, която в комиксите е половинка на Марк и му помага да се справя с психичните му проблеми.

Но в комиксите Марлен не е супергерой, а винаги има нужда от това да бъде спасявана. При Лейла случаят е доста по-различен, но поне за момента тя няма оповестено супергеройско алтерего. Може би защото в последния епизод, когато получи суперсилите си, влезе в уговорка с Таурт, че това е нещо временно.

А и не успя да разгърне потенциала на костюма и новите си способности, които също за момента са обвити в мъгла от неяснота. Но те Marvel така обичат да правят...

Е, със сигурност ще разберем колко временно е приела суперсилите си. Към момента само се носят слухове за втори сезон на Moon Knight, но няма официална информация за това. Дори обаче такъв да няма, сме сигурни, че съвсем скоро ще го видим или в някой от филмите, или в някой от сериалите на Marvel.