В самия край на този топъл октомври Apple реши да започне да подгрява и портфейлите ни за предстоящите коледни харчове, като представи доста атрактивния тазгодишен iPad Pro - "най-голямата промяна за iPad след iPad".

Признаваме си с чисто сърце, че бяхме малко предубедени за предходния iPad Pro, но тазгодишният модел премахва всички съмнения за това дали си заслужава да се бръкнем за нов, ултра-мощен таблет.

Заобленият дизайн на корпуса дава път на по-изчистени и остри форми, които поместват LCD екрана, наричан от Apple Liquid Retina дисплей.

Той идва в два размера - 11 и 12.9 инча, като при по-големият тялото е и по-тънко.

Снимка 386676

Източник: Apple

Малкият iPad Pro e с 0.5 инча по-голям от предходния модел и това го прави доста атрактивен за ползване от артистични личности от различни индустрии.

Компанията е успяла да внедри FaceID и хоум бутонът вече отсъства от лицето на iPad Pro.

Снимка 386679

Източник: Apple

Една от добрите новини е, че гърбът на новия таблет е от алуминий, а не от стъкло, както при новите iPhone модели - плюс към издръжливостта, но пък лишава от безжично зареждане.

Това, малко или много, е компенсирано с факта, че вече можем да зареждаме телефона си и други джаджи чрез USB-C порта, който замества Lightening слота за зареждане.

Какво представлява безжичното зареждане

Какво представлява безжичното зареждане

Що е то Qi

Интересно е да разберем в близко бъдеще точно с какви джаджи, използващи USB-C, би могъл да се интегрира новият iPad. Със сигурност обаче ще можем да го включваме директно към екрани и монитори, което за мнозина е доста привлекателна новост.

Таблетът е оборудван с общо 102 магнита, чиято цел е да държат външната клавиатура и новия Apple Pencil добре лепнати за iPad-a.

Снимка 386678

Източник: Apple

Новият молив се зарежда, когато е в контакт с магнитите на таблета, и предлага много нови функционалности при рисуване или други креативни дейности.

Снимка 386674

Източник: Apple

Най-горещите новини за феновете на Apple обаче идват от "под капака" на новия iPad. Там е поместен новият 7-нанометров чип, който захранва iPhone XS и XS Max, но е подсилен с още ядра за повече производителност и скорост.

iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr и Apple Watch 4 - всичко за тях

Всичко за iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr и Apple Watch 4

Какво ново ни предлага Apple с тазгодишните си модели

И за да покаже точно колко е мощен новият iPad Pro, по време на обявяването Apple ни демонстрира как изглежда работата с мобилна версия на Photoshop. Тук малко ни намирисва, че пълната мобилна версия на Photoshop, която ще излезе догодина, може би ще бъде ексклузивна за iOS, а това би взривило продажбите на новия таблет.

Снимка 386675

Източник: Apple

Във всеки случай Apple са ни подготвили един доста атрактивен продукт, който определено носи отпечатъка на 2018 г. - големи екрани, нови чипове, невиждана досега производителност и нови по-малки екстри, като лепнещия молив и FaceID.

Снимка 386677

Източник: Apple

Цените на малкия iPad Pro започват от 799 долара за модел с 64GB и стигат до 1549 долара за памет от 1TB. Големият таблет се продава за 999 долара с 64GB и стига до 1749, ако искаме да разполагаме с 1TB. Звучи ни напълно разумно, предвид качеството, което получаваме.

Колко всъщност струва новият iPhone XS Max

Колко всъщност струва новият iPhone XS Max

Плащаме повече от два пъти реалната му стойност

Само не сме съгласни с това, че трябва да доплатим 129 долара за новия Аpple Pencil.