Съвсем не по случайност през изминалата четвърт на годината Xiaomi успя да изпревари Apple по продажби на смартфони, благодарение на ефективната си стратегия и неспирните си иновации.

Xiaomi, Apple, Samsung, Huawei и как се разпредели пазара на смартфони през третата четвърт на 2020 г.

Xiaomi изпревари Apple при смартфоните

Samsung отново е на върха

Компанията прави всичко възможно, за да предлага иновативни продукти на максимално достъпна цена. По всичко личи, че и ще продължи да развива собствени технологии, способни да се конкурират с най-големите на пазара.

Последното нововъведение на китайския производител е изключително производителна телескопична камера, която се разгъва от гърба на телефона, както при някогашните фотоапарати тип "сапунерка".

Снимка 504121

Източник: Twitter / StationChat

Появили се в Digital Chat Station и Weibo данни сочат, че камерата разполага и със супер голяма бленда, която допуска до 300% повече светлина до сензора, отколкото обикновените лещи.

Не става ясно точно какви са параметрите на блендата, но разбираме, че благодарение на сензора изображенията стават и до 20% по-детайлни.

Снимка 504122

Източник: Twitter / StationChat

От Android Authority предполагат, че камерата може да измести множеството сензори от гърба на телефоните и да служи едновременно като главен и телескопичен сензор.

Xiaomi, безжичното зареждане от 80W и новият силен коз на марката

От 0 до 100% за 19 минути - безжично

На кого е постижението

Дали и кога новата камера ще се появи в официален смартфон на Xiaomi - засега остава загадка.