Xiaomi представи новите Xiaomi 14 и 14 Pro в Китай миналата седмица, а на 31 октомври устройствата официално влязоха в продажба и моментално счупиха рекордите на компанията.

Xiaomi 14, Xiaomi 14 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 и всичко за новите смартфони

Xiaomi 14 и 14 Pro - най-доброто от най-доброто

Телефони от бъдещето

Според публикация на компанията в Weibo, серията Xiaomi 14 е счупила рекорда от предходната година за продажби в първия ден и всички бройки са се разпродали в рамките на само четири часа.

Xiaomi обаче не разкрива точния брой на продажбите на Xiaomi 14 и 14 Pro, споделят от Giz China.

Снимка 639371

Източник: Xiaomi

За сметка на това Xiaomi съобщава, че новите й модели са постигнали забележително шесткратно увеличение на продажбите спрямо предходното поколение телефони, при това само за само пет минути след стартиране на продажбите.

Компанията споделя, че онлайн магазинът Xiaomi Home е имал технически затруднения заради огромния трафик, като рекорди по продажби са поставени и във всички популярни в китай онлайн магазини, сред които са Tmall, Jingdong Mall, Douyin и Kuaishou.

Телефоните безспорно са атрактивни откъм външност, разполагат с доста мощна камера и са първите модели с чисто новия чипсет Snapdragon 8 Gen 3, което никак не е за подценяване.

Xiaomi Watch 2 Pro и всичко за новия смарт часовник

Xiaomi Watch 2 Pro - с Wear OS и с пълен Google пакет

Все така достъпен и впечатляващ

Ще е интересно да видим каква ще е реакцията на потребителите в Европа, когато моделите се появят и тук след няколко месеца.