По традиция от последните няколко години, само дни след обявяването на чисто новия чип Snapdragon 8 Gen 3 на Qualcomm, Xiaomi представи първите телефони, които са оборудвани с него.

Xiaomi Watch 2 Pro и всичко за новия смарт часовник

Xiaomi Watch 2 Pro - с Wear OS и с пълен Google пакет

Все така достъпен и впечатляващ

Става дума за Xiaomi 14 и Xiaomi 14 Pro, които тази седмица дебютираха в Китай и би трябвало да видим в западните пазари малко по-късно.

Xiaomi 14 идва с 6.3-инчов екран, а 14 Pro предлага 6.7-инчов екран.

Снимка 639376

Източник: Xiaomi

Всеки от тях е със супер висока пикова яркост от 3000 нита, като и двата са LTPO дисплеи с адаптивни честоти на опресняване до 120Hz.

14 Pro идва с обектив на основната камера с променлива бленда с 1024 стопа между максималната му f/1.4 и минималната бленда f/4.0.

Снимка 639369

Източник: Xiaomi

И двата телефона са с 50-мегапикселова основна камера от Leica и 50-мегапикселова ултраширока такава.

Моделите се доставят с HyperOS, нова система, разработена от Xiaomi, която е базирана на Android, проектирана да работи с редица мобилни, компютърни, автомобилни и домашни устройства.

Предполага се, че ще обедини всички устройства в екосистемата на Xiaomi, за да работят по-лесно едно с друго, позволявайки ни да използваме камерата на телефона си с компютъра си или да имаме достъп до мобилните данни на телефона от таблета си.

Снимка 639371

Източник: Xiaomi

Xiaomi 14 и 14 Pro ще могат да подкарват модели с изкуствен интелект, което се случва благодарение на новия Snapdragon 8 Gen 3.

Това носи някои готини екстри, сред които обобщаване на уеб страници и транскрипция на видеоконференции.

Xiaomi също така работи върху по-амбициозни функции, като генериране на AI портрети.

Снимка 639375

Източник: Xiaomi

Цените на новите телефони за Китай изглеждат доста приемливи на фона на екстрите, които предлагат, но не знаем точно колко ще струват на запад.

Xiaomi 14 с най-базовата спецификация (8GB/256GB) започва от около 546 долара, а базов Xiaomi 14 Pro (12GB/256GB) ще струва в китай около 683 долара.

Qualcomm Snapdragon X Elite и колко по-бърз е новият процесор от останалите на пазара

Qualcomm предизвиква Intel и Apple

Интересен ход

Pro моделът ще се предлага и във вариант с титаниева рамка, за да конкурира новите iPhone 15 Pro, като този модел ще се продава с 16GB RAM и 1TB място за данни на цена от около 888 долара.