Тази седмица платформата за комуникация WhatsApp, оперираща под шапката на Meta, адресира една от най-желаните от потребителите функции, която до момента липсваше. 

Meta, Facebook, Instagram, Meta Verified и какво представлява новата услуга

Зукърбърг копира Мъск и въвежда платен Facebook и Instagram

Пак по-скъпо за iPhone

Във вторник бе представена нова функция, която дава възможност за използване на един акаунт в множество телефони и други устройства.

WhatsApp твърди, че е разрешил проблемите със сигурността и поверителността, които преди са възпрепятствали внедряването на тази услуга.

Снимка 616059

Източник: iStock

Новата функция позволява на потребителите да свържат телефона си като едно от четири допълнителни устройства, споделящи един и същ акаунт в WhatsApp. 

Това означава, че ще можем да свързваме телефони, уеб браузъри, таблети и настолни компютри и безпроблемно да изпращаме съобщения от всяко отделно устройство.

WhatsApp дава гаранция, че личните съобщения, медийните обекти и обажданията са криптирани от край до край. 

За да се гарантира безопасността, ако основното устройство е неактивно твърде дълго, WhatsApp автоматично ще отпише профила и във всички останали свързани устройства.

Снимка 616060

Източник: iStock

Бизнес акаунтите в WhatsApp също ще имат тази функция, позволявайки на собствениците на фирми да предоставят на допълнителни служители достъп до техните бизнес акаунти в WhatsApp и да отговарят директно на клиентите например.

Актуализацията вече е въведена за някои потребители в световен мащаб и ще бъде достъпна за всички потребители през следващите седмици.

Пътуванията, бордните карти, социалните мрежи и как да опазим личните си данни

Защо е опасно да показваме бордната си карта в социалните мрежи

И до какво може да доведе това

Освен това WhatsApp ще въведе нов метод за свързване на устройства, при който потребителите ще могат да въвеждат телефонните си номера и да получават еднократен код за достъп, вместо да сканират QR код.