Решението на Илон Мъск да превърне Twitter Blue в платена услуга подбуди доста недоволство и хумор по адрес на милиардера и социалната му мрежа.

Twiter Blue, Илон Мъск и защо социалната мрежа става по-скъпа за собственици на iPhone

Защо Twitter става по-скъп за собствениците на iPhone

Мъск има проблем с Apple

Идеята обаче изглежда се е харесала на Марк Зукърбърг и хората в Meta, тъй като вчера Зук обяви, че компанията му ще въведе подобна платена услуга за Instagram и Facebook, която дори ще е по-скъпа от тази в Twitter. 

Отново става дума за платено верифициране на профили, като в случая на Meta услугата се казва Meta Verified. 

Снимка 607362

Източник: Facebook

Цената й ще бъде 11.99 долара на месец при закупуване на абонамент през устройство, различно от iPhone, докато собствениците на телефон на Apple ще трябва да плащат по 14.99 долара на месец. 

Цената, разбира се, отразява високите такси и комисионни, които App Store прибира, което всъщност бе основният аргумент на Мъск за въвеждането на тази услуга в Twitter. 

В случая Meta Verified ще има сходна роля и при абонамент ще получаваме син бадж до профила си, който свидетелства за неговата автентичност. 

Снимка 607363

Източник: iStock

Плащащите потребители също така ще се радват на по-висока защита срещу фалшиви профили и достъп до по-преференциално обслужване и поддръжка. 

Марк Зукърбърг, Meta и точно колко загуби милиардерът през 2022 г.

Всичко, което загуби Марк Зукърбърг през 2022 г.

Повече, отколкото му се иска

В случая е странно, че тези екстри не са част от основната политика на платформата, както бихме предположили, но явно времената се променят.