През изминалата година на пандемия и нескончаем хоум офис видео срещите се превърнаха в основен метод за комуникация в много компании, а работникът научи, че добрите слушалки са необходима инвестиция. 

Да прекарваш часове наред със слушалки у дома обаче може да бъде не просто изолиращо, но и доста натоварващо. 

Очевидно от Sony са осъзнали това, защото тази седмица компанията показа продукт, разработен специално за хората, работещи у дома и биха искали да чуват повече от света около тях. 

Снимка 538000

Източник: Sony

Както знаем, Sony обича нестандартните имена и новата джаджа с формата на смалена възглавничка на пътуване носи запомнящото се име SRS-NB10 Wireless Neckband Speaker. 

Ако не друго, името разкрива доста за самото устройство - безжичен говорител, който окачаш около врата си. 

Идеята е, че можем да го оставим да виси от шията ни през целия ден и през него да провеждаме всичките си обаждания, да слушаме музика и т.н.

Снимка 538002

Източник: Sony

Готин детайл са говорителите, които са разположени така, че звуците от тях да са едва доловими за останалите хора и кристално ясни за човека, който носи SRS-NB10.

Двата микрофона са специално насочени да улавят само нашия глас и чрез технология за прецизно отделяне на гласа да изолират всеки страничен говор. 

Джаджата може да се свързва с до две устройства едновременно, което е доста удобно, ако често превключваме от компютъра на телефона и обратно. 

Снимка 538005

Източник: Sony

Батерията на подобното на огърлица устройство издържа до 20 часа с едно зареждане, а само за 10 минути на кабел можем да добавим цял час време за разговори. 

Има и IPX4 защита от пръски вода, като според Sony това означава, че можем спокойно да не махаме SRS-NB10 от врата си, когато мием чинии. 

Снимка 538003

Източник: Sony

Ако се олеем с кафе обаче, не е ясно дали ще трябва да стиснем зъби и да прежалим сумата от 150 долара, която ще сме платили за безжичния говорител. 

Sony WF-1000XM4 и всичко за новите слушалки на компанията

Това ли са най-добрите слушалки на пазара

Sony пак ни изненада

Толкова ще струва изобретението, когато се появи на пазара през септември, казват от Sony.