Samsung e сред пионерите в областта на сгъваемите смартфони и малко или много задава тона за тази все още прохождаща ниша. 

Samsung Galaxy S22, Galaxy S22+ и какво предлагат новите смартфони

Samsung Galaxy S22 и S22+ - с тройни камери и мощни процесори

Все толкова способни и секси

Несъмнено сгъваемите телефони лека полека ще завземат все по-голяма част от пазара, а корейският гигант изглежда не спира да иновира и да измисля нови начини и технологии на сгъване. 

Наскоро колегите от LetsGoDigital разкриха, че компанията е патентовала и вече работи по смартфон-оригами, който е доста различен от тези, които познаваме към момента.

Снимка 567105

Източник: LetsGoDigital

Информацията за него е подадена от Дохюн Ким, който успешно прогнозира доста от детайлите около Galaxy S22, а изображенията са дело на Technizo Concept

Смартфонът-оригами представлява комбинация от Galaxy Fold и Z Flip, като сгъването може да се случва както по вертикала на устройството, така и по хоризонтала. 

Снимка 567108

Източник: LetsGoDigital

При сгъване по хоризонтала дисплеят остава отвътре, а при вертикално сгъване - остава отвън и може да се ползва като визьор за селфита с основната камера. 

Патентът предвижда на гърба на устройството да има общо три сензора и един, внедрен под екрана. 

Снимка 567107

Източник: LetsGoDigital

Идеята на Samsung изглежда е смартфонът-оригами да служи като повече от смартфон и да замести в известна степен таблет или лаптоп. 

Засега не знаем как точно ще изглежда структурата на пантата и как Samsung ще скрие и заздрави многобройните точки на сгъване, но предполагаме, че ще разберем в по-късен етап. 

Samsung, проблемът с ниската производителност и решението му

Телефоните на Samsung скоро ще станат по-бързи

Компанията пуска ъпдейт

Важно е да помним обаче, че не всички патенти и концептуални устройства стигат до крайния пазар, но подобни разкрития ни дават добра представа за посоката на развитие на сегмента.