Galaxy Tab S серията на Samsung oтправя много сериозно предизвикателство към останалите производители на таблети с Android, но и към Apple и техните iPad модели.

Изобщо не би било преувеличено да заявим, че новият Galaxy Tab S7+ е претендент за лидер в целия сегмент и моментално ни шашна с всеки един аспект от дизайна, функционалността и хардуера си. Днес ще се фокусираме на него, тъй като ни е доста по-интересен от Tab S7, който е със значително по-слаб хардуер и спецификации.

Това е един голям таблет със страхотен екран

Веднага трябва да обсъдим размерите на таблета, защото те са първото, което ни прави впечатление.

Снимка 491274

Източник: Samsung

Диагоналът на безупречния AMOLED екран е цели 12.4 инча, a дължината на тялото е точно 285 милиметра. Широчината е 185 милиметра, а дебелината на елегантния стъклен корпус е ограничена в 5.7 милиметра.

Цялото тяло обаче изглежда стегнато и практично, благодарение на острите ръбове.

Очевидно е, че таблетът е предназначен за много комфортно боравене с мултимедия и работа с повече активни приложения.

Черешката на тортата е честотата на екрана от 120Hz, заради която ще ни е неприятно да боравим с таблет с по-ниска честота на опресняване на картината.

Снимка 491275

Източник: Samsung

Наличието на AMOLED също е огромно предимство пред iPad Pro например, чийто LCD дисплей не е лош, но е в друг клас спрямо AMOLED панела, що се отнася до яркост и реализъм на цветовете.

Под капака също има нещо голямо

Не е процесорът. Той е Snapdragon 865+ и е доста малък като размер, но пък е сред най-мощните на пазара.

Голямото нещо е батерията, която е с (пригответе се!) цели 10 090mAh. Все пак тези 120Hz имат нужда от повече "сок" и не могат да компрометират профила на Tab S7+, като надежден и издръжлив спътник в деня ни.

Снимка 491278

Източник: Samsung

Samsung oбещава поне седем часа живот на батерията при сърфиране в интернет и малко по-малко за мултимедия, което звучи разумно предвид размера на екрана. Не е изключено при 120Hz опреснителна честота на екрана тези часове да понамалеят, но това едва ли ще ни спре да се радваме на по-високата скорост.

Снимка 491280

Източник: Samsung

Добрата новина е, че таблетът е съвместим с 45-ватов адаптор, а неприятната е, че ще трябва да си го купим допълнително. В комплекта има само 10-ватов такъв, който пълни батерията  за малко под 3 часа, което все пак е добре, предвид размера й.

Това, което ни озадачава обаче, е оперативната памет. В момента излизат смартфони с по 12GB RAM и нагоре, докато Galaxy Tab S7+ идва с 6GB или 8GB RAM.

Не мислим, че таблетът ще има проблем с много отворени приложения или тежки игри, но все пак се чудим защо Samsung залага на конфигурация, по-характерна за таблетите от 2019 г.

Под малкото капаче за SIM карта лежи опцията за 5G свързаност, което означава, че таблетът ще е съвместим с ултра бързите интернет мрежи на бъдещето.

Таблетите на Samsung са чиста проба забавление

След като наскоро изпитахме Galaxy Tab S6 Lite, който е в доста по-нисък клас от Tab S7+, и искрено се забавлявахме, можем да заключим, че Tab S7+ ще е цяло приключение.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite - таблетът, който пасва на всяко ежедневие

Остави всичко друго, но не и таблета 

Работим, пътуваме и почиваме, а таблетът е винаги с нас

С всяка следваща джаджа Samsung разнообразието от методи на управление, работа и забавление расте осезаемо и се превръща в основен коз за мобилните джаджи на компанията.

Снимка 491276

Източник: Samsung

Като основна част на Galaxy Tab S, S Pen продължава да еволюира във все по-акуратна и функционална писалка, която можем да ползваме за работа, за удоволствие и като мини дистанционно за някои функции.

Samsung DeX също става все по-полезен както за хората, които работят през таблета си, така и за по-креативните сред нас.

Samsung Galaxy Note 20 и Note 20 Ultra 5G - всичко за новите модели смартфони на Samsung

Samsung Galaxy Note 20 и Note 20 Ultra - красотата е в детайла

Galaxy Note ни е слабост, тази година - поне 20 пъти повече

Звукът, идващ през общо четири отвора, е дело на AKG, за които не бихме могли да кажем лоша дума.

Снимка 491277

Източник: Samsung

В комбинация с безкомпромисния и голям екран, Netflix и YouTube ще са по-пристрастяващи отвсякога.

8-мегапикселовата селфи камера е разположена в дясната рамка на екрана, на удобно място за видео разговори на голям екран.

Трябва да споменем, че на гърба на Galaxy Tab S7+ има двойна камера с 13-мегапикселов главен сензор и 5-мегапикселова леща с широк ъгъл на заснемане. Едва ли ще ги ползваме много често, но когато се наложи - ще свършат добра работа.

Снимка 491272

Източник: Samsung

Предварителните заявки за Tab S7 и Tab S7+ вече са отворени, а цените им започват съответно от 1549 лева и 2149 лева.