Много от нас пазят старите си смартфони, без да знаят защо и как биха могли да ги използват отново.

Alfred, AtHome Camera, Manything - приложенията, които превръщат стария смартфон в камера за сигурност

Как да превърнем стария смартфон в охранителна камера

Можем да спестим доста

Преди време разказахме как някои стари модели могат да влязат в ролята на камери за сигурност, а наскоро научихме и за една специална програма на Samsung, която цели да възроди старите ни апарати с ново амплоа.

Galaxy Upcycle е приложение, чрез което можем да превърнем ненужния вече Samsung Galaxy телефон в умен сензор за осветление или шум.

Снимка 528338

Източник: Samsung

Upcyce е част от приложението SmartThings, чрез което собствениците на варианта Galaxy лесно и бързо управляват редица умни уреди директно от смартфона си.

Моделите, които са съвместими с Galaxy Upcycle, са Galaxy S9, S9+, S10, S10+, пълната гама от S20 и S21 сериите, всички от Note 9 насам, както и апаратите от Z Flip и Z Fold.

Нужно е също така версията на SmartThings да бъде 1.7.63.22 или по-нова.

Снимка 528339

Източник: Samsung

След като сме инсталирали правилната версия, можем да открием Galaxy Upcycle в SmartThings Labs, което е едно от подменютата в SmartThings.

От там вече трябва да изберем като какъв сензор искаме да служи старият ни телефон. За момента възможностите са две - като светлинен или звуков.

В първия случай телефонът ще служи като сензор за интензитета на светлината в помещението и може да бъде програмиран автоматично да включва лампите, телевизора и други уреди, щом се стъмни.

Снимка 528337

Източник: Samsung

Ако изберем опцията за звуков сензор, всеки път, когато смартфонът ни засече даден шум, ще получаваме известие за това директно на телефона, който използваме.

Казано с други думи, бихме могли да превърнем стария ни Galaxy в бебефон, без да се налага да купуваме отделен такъв.

Samsung, iTest и как да инсталираме Android на iPhone

Как да инсталираме Android на iPhone

За да видим как е

След като направим настройките, е добре да оставим телефона да се зарежда и задължително трябва да е свързан към Wi-Fi, за да получаваме известия и да можем да правим промени.