Galaxy S22 Ultra се превърна в един от най-очакваните и коментирани смартфони в последно време, а днес, 9 февруари, Samsung ни показа, че това никак не е било случайно. 

Samsung Galaxy S22 Ultra, SellCell и какъв е интересът на потребителите спрямо предстоящия флагман

Колко хора биха си купили предстоящия Samsung Galaxy S22 Ultra

Добри новини за Samsung

Новата серия Galaxy S22 е вече факт, а флагманът S22 Ultra представлява своеобразен микс от най-интересните и харесвани черти на серията Note и Galaxy S, събрани в едно. 

За разлика от миналогодишния S21 Ultra, тазгодишният модел е със специално отделение за S Pen, като стилусът е обновен и с до 70% по-бърз отпреди. 

Снимка 562849

Източник: Samsung

Телефонът е с елегантен дизайн, подобен на последния Note, но има забележими промени в дизайна на камерния модул. 

Лицето му е заето от доста голям и двойно извит AMOLED екран с QHD+ резолюция и адаптивна честота на опресняване, варираща според визуалното съдържание от един до 120Hz според.

Екранът разполага и с Eye Comfort Shield - технология с изкуствен интелект, която регулира синята светлина, така че да не натоварваме очите си в определени часове от деня. 

Снимка 562856

Източник: Samsung

Под него пък е вместен подобрен сензор за пръстов отпечатък. 

Отворът за селфи камерата е сравнително малък и е поместен централно в горната част на дисплея, а самата камера е с цели 40 мегапиксела резолюция. 

Задната камера обаче е далеч по-вълнуваща и разчита на общо четири сензора - главният сензор е с широк ъгъл и 108 мегапиксела, има и втори широкообхватен сензор с 12 мегапиксела, и две телефото камери с по 10 мегапиксела, предлагащи между 3х и 10х оптичен зуум. 

Снимка 562852

Източник: Samsung

Камерата обаче отново е със Space Zoom възможности, които ни предоставят до 100х дигитален зуум, като за качеството на приближените снимки се грижи отново технология с изкуствен интелект, която Samsung нарича AI Super Resolution. 

Снимка 562854

Източник: Samsung

Флагманските модели на Galaxy S и Note обикновено са истинско удоволствие за любителите фотографи и видеографи, тъй като на разположение имаме най-различни варианти и режими на снимане, които при настоящия модел можем да управляваме отчасти и чрез S Pen.

Снимка 562855

Източник: Samsung

Процесорът е разработен по четири-нанометрова технология, като в Европа чипсетът ще е Exynos 2200, a в САЩ и Китай Samsung ще предложи S22 Ultra със Snapdragon 8 Gen 1. 

И в двата случая очакваме телефонът да е сред водещите на пазара през тази година по отношение на производителността, като имаме следните опции: 8GB RAM/128GB памет и 12GB RAM с 256GB/512GB/1TB.

Вариантът с 1TB памет обаче няма да е наличен за нашия пазар.

Снимка 562850

Източник: Samsung

Батерията от 5000mAh би трябвало да е напълно достатъчна да захрани мощния хардуер и големия екран, но, уви, отново няма адаптор за зареждане в комплекта. 

Снимка 562853

Източник: Samsung

Телефонът идва с инсталиран Android 12 и One UI 4.1, а и апаратът, и S Pen са с IP68 рейтинг на защита - иначе казано, би трябвало да издържат до 30 минути на пет метра дълбочина в сладка вода. 

Както обикновено, Samsung стимулира ранните поръчки на флагмана си, предлагайки безплатни Galaxy Buds Pro слушалки, ако направим поръчка преди 25 февруари. 

Снимка 562911

Източник: Samsung

Цените на Galaxy S22 Ultra започват от 2449 лв. за модел с 8GB RAM/128GB и достигат 2849 лв. за варианта с 12GB RAM/512GB. 

Samsung The Freestyle и как да планираме една незабравима година

The Freestyle план за годината

Време е за нови приключения и нови джаджи

Galaxy S22 Ultra несъмнено ще привлече доста интерес сред феновете на Android и Samsung, най-малкото защото поставя началото на нова ера за водещите серии смартфони на корейския производител.