През последните месеци името на Nubia беше често споменавано, след като компанията представи доста нестандартния си часовник-телефон по време на MWC 2019 в началото на годината. 

Тази седмица Nubia изненада света и феновете на Android с ултра-мощен смартфон, който е първият телефон в индустрията, разполагащ с вграден вентилатор за охлаждане и възможност за заснемане на видео в 8К резолюция.

Снимка 420756

Източник: Nubia

Nubia Red Magic 3 е предназначен предимно за хората, които обичат да играят тежки игри продължително време.

На гърба си телефонът има сензори, които могат да бъдат програмирани като допълнителни копчета за игри, като сензорът за пръстов отпечатък също може да бъде превърнат в своеобразно копче на джойстик.

От Nubia обещават, че вентилаторът и медната тръбичка за "течно охлаждане", които са вградени в самия апарат, могат да осигурят до 30 000 часа играене без прегряване.

Снимка 420757

Източник: Nubia

Телефонът разполага с 48-мегапикселов сензор на гърба си, който може да предостави 8К качество при видео заснемане, но пък е лишен от стабилизация.

Red Magic 3 е с приятно голям 6.65-инчов екран с честота от 90Hz, но батерията от 5000mAh трябва да е напълно достатъчна, за да захрани взискателния AMOLED панел.

Телефонът ще бъде пуснат в продажба в два варианта - по-евтин модел с 6GB RAM и 64GB памет, и по-скъп - с 12GB RAM и 256GB памет.

Новият Asus ROG Mothership е "майката" на геймърските лаптопи

Новият Asus ROG Mothership е "майката" на геймърските лаптопи

Като Microsoft Surface, но с много повече мощ и екстри

Добрата новина е, че скъпият модел ще се продава в Европа за около едва 640 долара, което го прави атрактивен за хората, които не са склонни да се бръкнат за по-скъп флагман, но пък биха искали да разполагат с достатъчно мощен телефон.

Nubia Red Magic 3 е вече наличен в Китай, но ще се появи в Европа и САЩ още през май тази година.