Гледайки новия лаптоп, който Аsus представи наскоро по време на CES 2019, не можем да не се запитаме дали Microsoft не плаче тихо в ъгъла от съжаление, че не заложи на подобна гейминг конфигурация с последните си Surface модели. 

Новият Asus Repulic of Gamers (ROG) Mothership доста наподобява именно Microsoft Surface, и е един от най-атрактивните лаптопи за игри, които сме виждали в последно време.

Предназначен специално за геймърите, Mothership предлага 17.3-инчов екран с честота от 144Hz, който се отделя от клавиатурата за допълнително удобство. 

Снимка 399122

Източник: Asus

Можем да го поставим на най-различни места и да го подпрем със стойката на гърба, която е и основната му прилика със Surface.

Дизайнът също е доста готин. Корпусът е гравиран с декоративни елементи, а на гърба има светещо в различни цветове ROG лого. 

Лаптопът е зареден с един от най-мощните процесори на Intel - Core i9-8950HK. Видео картата пък е Nvidia RTX 2080, която е бе представена съвсем наскоро.

Лаптопът може да бъде закупен с до 64GB DDR4 и е оборудван със SSD за всичките си конфигурации. 

Снимка 399121

Източник: Asus

Друго доста атрактивно е, че Mothership притежава най-различни портове, измежду които са HDMI, USB-C, USB-A, както и SD слот за карта.

Не знаем колко ще струва машината, но, имайки предвид характеристиките й, най-вероятно ще става въпрос за няколко хиляди долара.

Очакваме да влезе в продажба към края на първото тримесечие на 2019 г. и сме сигурни, че ще е един от най-предпочитаните хай-енд гейминг лаптопи през настоящата година.

Asus ROG Phone - новата уникална играчка в света на Android

Asus ROG Phone - новата уникална играчка в света на Android

Втори екран, охладител, контролер за игри и какво ли още не