Преди няколко седмици в мрежата се завъртяха изображения на предстоящ смартфон на Motorola, носещ името Frontier, от които научихме твърде малко за модела. 

Motorola Edge 30 Ultra, Smart Stylus и какви екстри готви компанията за следващия си флагман

С каква екстра ще се сдобие Motorola Edge 30 Ultra

По стъпките на Samsung

Благодарение на Еван Блас (evleaks) обаче вече разполагаме с доста по-детайлни снимки на телефона, който се очаква да е от висок клас и със 194-мегапикселова камера. 

Изтеклите изображения разкриват доста различен дизайн от това, което сме свикнали да виждаме от Motorola, като лицето на телефона е доста изчистено откъм рамки и е с извити страни около екрана. 

Снимка 564336

Източник: Evleaks

Очаква се Frontier да разполага с 6.67-инчов P-OLED панел с Full HD+ резолюция, HDR10+ и честота на опресняване до 144Hz. 

Флагманският профил лъсва още по-ясно, когато погледнем гърба на устройството, където има общо три сензора. 

За въпросния 194-мегапикселов сензор подсказва надписа върху плочката камерата, но засега знаем твърде малко детайли за цялостните му характеристики. 

Снимка 564335

Източник: Evleaks

Към него най-вероятно ще има 50-мегапикселова камера с широк обхват и 12-мегапикселов сензор с телефото обектив. 

От снимките научаваме също така, че гърбът на устройството ще е с фина текстура, която би спомогнала за по-стабилно държане в ръка.

Очаква се Frontier да е с водещия Snapdragon 8 Gen 1 чипсет, който виждаме при повечето нови флагмани, а опциите за памет най-вероятно ще са 8/12GB RAM и 128/256GB UFS 3.1 памет. 

Motorola Edge X30 и всичко за първия флагман със Snapdragon 8 Gen 1

Motorola Edge X30 - първият флагман със Snapdragon 8 Gen 1

Шамар за Xiaomi и Samsung

Засега не знаем кога точно Frontier ще бъде представен официално, но някои спекулират, че датата е трети април, заради датата, показана на екрана в изтеклите изображения.