Въпреки че LG не влиза групата на петте водещи производители на смартфони в света, през последните години компанията успява да радва феновете си с нестандартни и интересни устройства, които дори грабнаха награди по време на CES 2021.

CES 2021 и кои смартфони бяха отличени с награда за иновации

Кои смартфони спечелиха награда за иновации от CES 2021

Доминацията на Android

През изминалите дни обаче в мрежата се появи изтекла вътрешна информация, която гласи, че LG е на път да се раздели със смартфоните си и да продаде бизнеса.

Не става ясно от какво е продиктувано решението, но по всичко личи, че не става дума за слух, а за конкретни намерения, които вече са в ход.

Снимка 476698

Източник: Twitter / Manchester United News

По данни на BusinessKorea, виетнамският конгломерат Vingroup Co е предложил най-висока сума за бизнеса с телефони на LG, за да се възползва от присъствието на компанията в западните пазари.

Vingroup Co разполага с бизнеси в най-различни сфери, сред които компании за недвижими имоти, хотели, автомобили, но също така и телефони.

Производството на смартфони на Vingroup е третото най-голямо във Виетнам след тези на китайската компания Oppo и корейския гигант Samsung.

Снимка 476694

Източник: Facebook / The student tech

Холдингът също така вече работи с LG в качеството си на производител на компоненти и устройства, но сега конгломератът иска да завземи и позициите, които LG има в САЩ.

През 2020 г. LG се задържа на седмото място сред най-големите производители на телефони в света и успя да продаде 55 милиона устройства.

Samsung Galaxy Note и ще видим ли още модели от серията

Ще сложи ли край Samsung на Galaxy Note серията

Краят на Note изглежда предопределен

В САЩ обаче компанията е на трето място по пазарен дял след Apple и Samsung, като по данни от 2019 г. той възлиза на 11%.