От няколко месеца насам в мрежата циркулират слухове, че емблематичната Galaxy Note серия смартфони на Samsung ще бъде спряна, а S Pen ще премине към други устройства.

Факт е, че продажбите на Note 20, а и тези на Galaxy S през изминалата година не бяха в крак с очакванията на компанията, като производството на Note бе намалено до 70% от първоначално предвидените бройки.

Въпреки това мнозина очакваха, че все пак и през 2021 г. ще видим нов Galaxy Note, но сега изглежда, че това е все по-малко вероятно.

Снимка 491897

Източник: Samsung

Тази седмица в Twitter профила Ice Universe, който обикновено се оказва прав в прогнозите си и има близки отношения със Samsung, се появи недвусмислено съобщение, което потвърждава края на Galaxy Note.

Ден по-късно в профила на Рос Янг, друг технологичен анализатор, изплува подобно съобщение, според което все пак съществува възможността да видим Note 21 Fan Edition.

По всичко личи, че засега плановете на Samsung да постави по-силен фокус върху Galaxy S и да развива сгъваемите си модели, обогатявайки преживяването с тях със S Pen съвместимост, са на път да се материализират.

Samsung Galaxy S21, S21+ и S21 Ultra - всичко за новите смартфони

Samsung Galaxy S21 - перфектно начало на 2021 г.

Новите телефони Galaxy S21 са всичко, което феновете на Samsung си пожелаха

За момента обаче корейският производител не е дал официално становище по темата и всички препратки към Galaxy Note остават в сферата на слуховете.