Първият сгъваем смартфон на Samsung трябваше да се появи на 25 април тази година, но сериозни дефекти по устройството накараха корейския производител да преустанови продажбите на Fold и да го върне обратно в "кухнята".

Samsung Galaxy Fold и какво ще промени компанията в сгъваемия смартфон

Какво ще промени Samsung в Galaxy Fold

Очаква се сгъваемият смартфон да се появи през юни

Проблемите с разлепящия се екран и пантовия механизъм, който пропускаше твърде много боклуци и частици, се оказаха по-сериозни, отколкото смятахме, като в даден момент стана ясно, че хората от Samsung са знаели, че избързват с пускането на джаджата.

След много слухове, спекулации и неофициални новини, Galaxy Fold в крайна сметка вече е готов и ще влезе в продажба в Южна Корея още утре, съобщи Samsung.

Снимка 407645

Източник: MobiFlip

Кога ще се появи телефонът у нас, за момента не знаем и от Samsung не ни дават никакви индикации по въпроса.

Истината е, че компанията е твърде уклончива по отношение на това кога Fold ще излезе от Азия и ще достигне западните пазари.

Huawei, Samsung, сгъваемите им смартфони и защо се превръщат в мираж

Сгъваемите смартфони на Huawei и Samsung се превръщат в мираж

Huawei също ще забави пускането на Mate X

За момента корейският гигант разкрива, че "през следващите няколко седмици" смартфонът ще излезе и в САЩ, а в някакъв необозрим бъдещ момент ще бъде наличен и във Франция, Германия и Великобритания.

Ако съдим по слуховете в мрежата, а в момента те са единственият източник по темата, едва ли ще видим Galaxy Fold на нашите ширини преди Коледа.