Ако съдим по слуховете от последните седмици, няма никакво съмнение, че следващият бюджетен iPhone SE ще претърпи сериозни промени в дизайна.

iPhone SE и какви промени да очакваме от следващия модел

Как ще се промени следващият iPhone SE

Крайно време беше

Всеобщото очакване е, че iPhone SE 4 ще премине към визията, въведена с iPhone XR, или иначе казано моделът, който очакваме през 2023 г. ще е с поостарял дизайн на пет години. 

Благодарение на Джон Просър от Front Page Tech, вече имаме и първи дигитално-генерирани изображения на въпросния телефон, които онагледяват слуховете до момента.

Снимка 591952

Източник: Front Page Tech

В тях виждаме идентичен на iPhone XR с по-голям от настоящите ночове и ретро-дебели рамки около екрана.

Един от големите въпроси към момента е дали Apple ще удостои бюджетния модел с Face ID, или отключването ще се случва посредством сензор за пръстов отпечатък, внедрен в страничния бутон. 

Снимка 591954

Източник: Front Page Tech

Телефонът вероятно ще остане със само един сензор в основната си камера, смята Просър.

Друг интересен елемент е портът за зареждане. 

Снимка 591953

Източник: Front Page Tech

ЕС принуди Apple и останалите технологични производители да преминат към USB-C стандарт за зареждане, но този закон влиза официално в сила чак през 2024 г.  

За момента се говори, че регулярната серия iPhone, която очакваме догодина, ще е вече с новия стандарт, но е възможно iPhone SE 4 да остане с Lightning порт. 

Европейският съюз и новият USB-C стандарт за зареждане

ЕС принуди със закон Apple да смени Lightning порта с USB-C

Влиза в сила през 2024 г.

За феновете на най-новите технологии следващият SE вероятно ще изглежда твърде скучен и стар, но пък за настоящите собственици на SE или по-стари от iPhone X модели промяната е добре дошъл повод за ъпгрейд.