Наскоро Bloomberg публикува изключително обстоен списък с промените, които се очаква iOS 13 да донесе за собствениците на iPad и iPhone, базирайки се на огромни количества изтекли директно от Apple данни. 

Визуални промени

Снимка 422144

Източник: iStock

Най-очакваната и голяма промяна във визията на iOS ще бъде наличието на тъмен режим, който ще внесе черни и сиви нюанси в екраните на мобилните устройства на Apple. 

Ще има цял куп нови анимации, които ще освежат контролния център, отварянето и затварянето на приложения.

Собствениците на iPad пък ще се радват на нов хоум екран, който ще наподобява десктоп панела на macOS, и ще могат да отварят различни табове на едно и също приложение.

iMessage и Maps 

Снимка 422143

Източник: iStock

Публикацията на Bloomberg съобщава за промени в iMessage, които включват възможност за задаване на профилна снимка и псевдоним, нова клавиатура и подобрен достъп до емоджита и AR анимации.

Maps приложението на Apple пък ще бъде обновено с опции за избиране на често посещавани локации, към които ще можем да добавяме и снимки, така че да направим навигацията към тези места още по-лесна и интуитивна.

Health и Screen Time

Снимка 378863

Източник: Apple

Новата версия на iOS ще разполага с услуга, която ще се грижи за здравето на слуха ни. Hearing Health ще засича нивото на шум около нас и децибелите в слушалките, които ползваме с телефона си, и ще ни информира, когато нивата на шум прекрачат здравословния лимит.

В Screen Time приложението ще има опция за родителски контрол, която ще позволява на родителите да задават лимит на ползване на устройството, който ще ограничава достъпа на децата до предварително зададения лимит.

Напълно възможно е списъкът с новости, които iOS 13 ще донесе, да бъде доста по-голям, но няма как да знаем със сигурност преди 3 юни, когато Apple официално ще разкрие всичко около новата мобилна система.