Месеци, дори години чувахме от различни места, че Samsung готви висококачествен огъващ се дисплей, който ще превърне смартфоните в таблети.

Вчера, 7 ноември, най-накрая слуховете се материализираха, и корейският производител показа на света технологията Infinity Flex, както и концепцията си за гъвкав смартфон.

Дисплеят използва AMOLED технология на Samsung и е съставен от пет отделни слоя.

Infinity Flex може да се сгъне през средата, без да използва нищо, което да изпълнява ролята на панти.

Снимка 388112

Източник: Samsung

От Samsung вчера обявиха и изцяло новата интерфейс система One UI, която взема предвид променящите се свойства на устройствата от смартфон към таблет.

One UI ще позволява гладко превключване към различни режими на работа, както и възможността да работим с три едновременно отворени приложения. 7.3-инчовият Infinity Flex екран изглежда достатъчно голям, за да ги побере.

Така изглежда Infinity Flex, когато е сгънат.

Източник: YouTube / SuperSaf TV

Така изглежда Infinity Flex, когато е сгънат.

Първият в света гъвкав смартфон се появи преди броени дни, но предполагаме, че няма да видим подобна джаджа от Samsung преди изложението CES догодина.

FlexPai - първият гъвкав смартфон в света

Това е първият гъвкав смартфон в света

Не, не идва от Samsung

Във всеки случай сме сигурни, че гъвкавият смартфон на Samsung ще е много по-секси от този на Royole, както и че Infinity Flex ще предостави по-качествено преживяване.

Снимка 388113

Източник: Samsung

Въпросът единствено е дали Samsung ще предостави достатъчно добър оперативен софтуер, който да отговаря на новите потребителски изисквания.

Разбирачите в индустрията са на мнение, че изобретението на Samsung ще зададе тона на цялата смартфон индустрия през идните години така, както го направи Apple през 2007 г.