По всичко личи, че горещата тема на 2019 г. всъщност няма да са сгъваемите смартфони, а евтините апарати, които са изчистени от излишни претенциозни функции и притежават най-важните от потребителска гледна точка екстри. 

Pixel 3a и Pixel 3a XL - новите телефони на Google

Google представи новите Pixel 3a и Pixel 3a XL

Компанията залага на ниски цени

Новият Huawei P Smart Z е типичен пример за това, че не е задължително добрият дизайн, екран и камера да струват умопомрачителни суми.

Телефонът е с огромен 6.6-инчов LCD екран с резолюция от 2340 х 1080 пиксела, който е почти лишен от рамки. Селфи камерата е поместена в малък модул в горната част на телефона, който се подава, само когато камерата е нужна.

Самата тя е с 16 мегапиксела, а на гърба на апарата има още два сензора - главна камера с 16 мегапиксела и по-малък 2-мегапикселов сензор за дълбочина.

Снимка 422360

Източник: Huawei

Слушалката е вместена доста деликатно в горната рамка на екрана, което я прави почти невидима и кара екрана да изглежда още по-голям.

"Под капака" няма кой знае какви изненади или ултра-впечатляващи чипове, защото не това е идеята на бюджетния P Smart Z. Процесорът е Kirin 710F и представлява модифицирана версия на 710, с който са оборудвани по-евтините модели на Huawei.

Снимка 422361

Източник: Huawei

Телефонът разполага с 4GB RAM и 64GB памет - сетъп, който видяхме и при новите бюджетни Pixel 3a смартфони на Google.

Най-приятната черта на P Smart Z е цената му - едва 279 евро. А това е изключително приятна сума за телефон с подобен екран и камера.