Първите бюджетни смартфони от Google са вече факт и със сигурност ще привлекат доста интерес сред феновете на Android. Показателите на Pixel 3a и Pixel 3a XL са доста подобни на тези на Pixel 3 и Pixel 3 XL, като основната разлика е в цените.

Новите "пиксели" притежават доста от екстрите на миналогодишните модели на Google, но са далеч по-достъпни - ход, който цели да запали интереса на потребителите, които отказват да дадат 1000 долара за нов телефон.

Снимка 422138

Източник: Google

Новите модели залагат повече на производителност, отколкото на визия. И двата телефона изглеждат леко демоде - най-вече заради рамките около екраните си, които повечето производители в индустрията вече отрязаха.

По-малкият модел е с 5.6-инчов AMOLED екран, а по-големият може да се похвали с 6 инча. И двата модела разполагат само с по един 12-мегапикселов сензор на гърба си, който обаче е достатъчно способен и може да предложи благинки от сорта на портретни снимки и специален нощен режим.

Снимка 422140

Източник: Google

И двата модела са оборудвани със Snapdragon 670, който далеч не е най-бързият процесор на пазара, но Pixel 3a и Pixel 3a XL не претендират да са сред най-бързите телефони. Това твърдение е допълнително подкрепено от факта, че Google залагат на конфигурация от едва 4GB RAM и за двата модела.

Корпусите са пластмасови и непретенциозни, което също е отразено в цената. 

Снимка 422141

Източник: Google

А ето я и нея - малкият Pixel 3a струва едва 399 долара, докато големият се продава за 479 долара.