Още утре очакваме да видим новия сгъваем Huawei Mate X2, а от представянето на телефоните от серията P50 ни дели около месец.

Huawei P50, P50 Pro и P50 Pro Plus, кога и какво да очакваме от новите смартфони

Кога и какво да очакваме от Huawei P50

Нов дизайн, по-добри екрани и по-мощни камери

Въпреки замразените отношения с Google и ограниченията, засягащи достъпа на компанията до ключови за телефоните й компоненти, Huawei ще продължи да произвежда смартфони, но доста по-ограничени количества от обикновено, съобщава Nikkei.

Тази седмица стана ясно, че компанията предвижда спад в продажбите на телефони с около 60% през настоящата година, след като през 2020 г. успя да продаде 189 милиона бройки.

Снимка 502404

Източник: iStock

На този фон бройката, която Huawei очаква да продаде през 2021 г., възлиза на едва 70 милиона устройства, a това неминуемо ще се отрази сериозно на пазарния й дял, който през миналата година възлизаше на около 30%.

Така идва и въпросът какви са алтернативите пред бизнеса на Huawei и каква посока ще предприеме компанията, за да компенсира загубите при смартфоните.

От BBC разкриват, че китайският телеком вече работи по въпроса и възнамерява да навлезе в нови и доста различни от мобилните технологии индустрии.

Една от тях е създаването на изкуствен интелект за отглеждането на прасета - сфера, в която Китай е световен лидер.

Снимка 519466

Източник: GettyImages

"Свиневъдството е още един пример за това как чрез информационни и телекомуникационни технологии можем да обновим дадена традиционна индустрия и да й придадем повече стойност в ерата на 5G", казва говорител на компанията пред ВВС.

В случая става въпрос за системи с изкуствен интелект, които биха спомогнали за проследяването на заболявания сред животните и редица важни показатели при отглеждането им.

Споменава се дори технология за лицево разпознаване на всяко отделно животно, както и системи за следене на теглото, диетата и движението им.

Снимка 518022

Източник: GettyImages

Huawei също така разглежда възможности и в сферата на изкопаемите горива, като по-рано този месец Рен Женгфей, СЕО-то на компанията, обяви откриването на лаборатория за иновации в миньорството в северен Китай.

Huawei, САЩ, Джо Байдън и можем ли да очакваме промени в отношенията им

Ще се помирят ли Huawei и САЩ след Тръмп

Huawei продължава със смартфоните

Самият той заяви, че компанията може да оцелее, без да разчита на печалбите от телефони, и обяви, че в плановете й влизат разгръщане на потенциала й в създаването на телевизори, таблети и компютри, както и в сферата на облачните услуги и електрическите автомобили.