Миналата година Pixel Watch стартира с ограничени функции, но Google добави нови възможности през годината чрез софтуерни актуализации.

Google Pixel 8, Pixel 8 Pro и всичко за новите смартфони

Защо новите Google Pixel 8 и 8 Pro са по-скъпи

Първият телефон с температурен сензор

За щастие, Pixel Watch 2, който Google представи тази седмица, вече разполага с пълния набор от функции за смарт часовник, но и с някои нови подобрения.

Часовникът изглежда по същия начин - куполообразен стъклен дизайн с корона за управление, но пък има два нови стила каишка и шест нови опции с циферблати.

Снимка 636776

Източник: Google

Една голяма хардуерна промяна е материалът, от който е направен корпусът на Pixel Watch 2, а именно 100% рециклиран алуминий.

Смарт часовникът идва с ново зарядно устройство, което вече може да зарежда Pixel Watch 2 по-бързо отпреди, осигурявайки му около 50% заряд за 30 минути или по-малко.

Pixel Watch 2 е с процесор Snapdragon W5 Gen 1 на Qualcomm, който според компанията позволява много по-бърза производителност.

Снимка 636778

Източник: Google

Той работи с новата операционна система Wear 4, която за първи път дебютира в Samsung Galaxy Watch 6.

Новите функции включват приложения Gmail и Google Calendar, възможността Google Assistant да извлича вашите здравни данни и поддръжка за архивиране и възстановяване, така че да не се налага да нулирате часовника, когато сменяме телефона си.

Добавена е и нова софтуерна функция за споделяне на местоположение при спешни случаи.

Снимка 636780

Източник: Google

Pixel Watch 2 вече е с 40 процента по-точен при измерване на пулса по време на интензивни дейности, твърди Google.

Има също автоматично стартиране и спиране за седем тренировки, плюс обучение за темпото и обучение за зоната на сърдечния ритъм, което ни позволява да се насочим към най-подходящ за самите нас интензитет.

Pixel Watch 2 има и два нови сензора: сензор за температура на кожата и сензор за непрекъсната електродермална активност.

Снимка 636779

Източник: Google

Първият действа като част от системата за проследяване на съня и може да ни покаже дали температурата ни се променя с течение на времето.

Вторият работи със сензора за температура на кожата, за да проследява микроскопични капки пот и може да открие физиологичен стрес.

Смарт часовникът Redmi Watch 3 и отличната комбинация между стил и иновация

Смарт часовникът Redmi Watch 3 и отличната комбинация между стил и иновация

Продуктът на Xiaomi дава пълна информация за тренировките и здравословното ви състояние

Очаква се доставките на часовника да започнат на 12 октомври, като цените започват от 349 долара за обикновения модел и 399 долара за часовник с клетъчна поддръжка.