Наскоро Xiaomi показа първия си смарт часовник в лицето на Mi Watch и първата реакция на всички бе да направят паралел с Apple Watch заради очевидната прилика в дизайна на двата модела.

Apple Watch е далеч пред конкурентите си по отношение на предлаганите от него екстри и брой продажби, и Mi Watch едва ли ще успее да наруши статуквото.

При всички положения обаче можем да очакваме, че часовникът на Xiaomi ще бъде добре приет от милионите фенове на марката, защото въплъщава двете най-атрактивни черти на Xiaomi - ниската цена и доброто качество.

Снимка 452194

Източник: Xiaomi

Въпреки че Mi Watch едва ли ще наруши осезаемо доминацията на Apple Watch, наскоро научихме, че часовникът на Xiaomi изпреварва този на Apple в едно много важно направление - издръжливостта на батерията.

При обявяването на Mi Watch Xiaomi постави силен акцент върху този въпрос и съобщи, че часовникът издържа на до 36 часа работа, което е доста повече от издръжливостта на Apple Watch.

Само преди няколко дни обаче служител на Xiaomi разкри, че часовникът всъщност издържа много повече от предварително обещаното и сподели в Weibo, че часовникът му все още има 10% батерия цели 57 часа след последното си зареждане.

Xiaomi Mi Watch - първи кадри на първия смарт часовник на марката

Xiaomi показа първия си смарт часовник

На кой популярен смарт часовник прилича Mi Watch

Това означава, че Mi Watch би могъл да издържи до около 67 часа само с едно зареждане, което е над три пъти повече от осемнайсетте часа, на които е способен Apple Watch.

Съдят Apple заради “подути” батерии в Apple Watch

Съдят Apple заради “подути” батерии в Apple Watch

Проблемът е налице и при по-старите модели

Дали това е достатъчно силен коз за Xiaomi при навлизането на пазара на смарт часовниците - определено да, но едва ли е достатъчен, за да измести някои от водещите модели в момента.