Samsung Galaxy S22 Ultra е най-продаваният модел с Android в сегмента на премиум смартфоните, струващи 400 долара и повече, за първото тримесечие на 2022 г, сочи скорошен доклад от Counterpoint Research. 

Apple, рекордните продажби в началото на 2022 г. и с какво компютрите на компанията изпревариха конкуренцията

С какво компютрите на Apple изпреварват конкуренцията през 2022 г.

Компанията с рекордни резултати за първото тримесечие

Флагманът на Samsung обаче обаче отговаря само за 3% от общите продажби на хай-енд устройства, докато Apple успява да завземе невероятните 62% от този пазар. 

iPhone 13 излиза на челна позиция като най-продаваният скъп телефон с цели 23% пазарен дял, а след него се нареждат iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 Pro и iPhone 12. 

Снимка 546456

Източник: Apple

Galaxy S22 Ultra е заел петото място и по този начин отсрамва андроидските флагмани, успявайки да се добере до заветната водеща петица.

Според доклада силното представяне на Apple се дължи на високия интерес към серията iPhone 13, докато по-скромните резултати на Samsung са породени от по-слабите продажби на серията S22. 

Като цяло обаче пазарът на премиум смартфоните отбелязва свиване с 8%, казват от Counterpoint Research. 

Снимка 548053

Източник: Samsung

На този фон ултраскъпите модели с цени от над 1000 долара регистрират забележителен ръст от 164%, а продажбите на сгъваеми телефони са нараснали с 3%. 

Huawei Mate Xs 2, Matebook D 16 и 16s, MatePad Paper, nova Y70 и nova Y90, и FreeBuds Pro 2 и всичко за новите продукти на компанията

Петте нови продукта на Huawei, които заслужават вниманието ни

За всеки по нещо

Целият пазар на телефони обаче продължава да се свива за осмо поредно тримесечие и бележи спад с 8% за първото тримесечие на годината.