Едно от огромните предимства на всички джаджи на Аpple, включително iPhone, е наличието на хардуерни компоненти, които са специално направени за iOS и останалите системи на компанията.

Производителите на устройства с Android компенсират тази разлика с по-мощни на теория платки и повече оперативна памет.

Обикновено "магията" на Apple е достатъчна, за да осигури максимално бърза работа на моделите iPhone, въпреки по-малката RAM памет, на която компанията залага за iPhone, но тази година се случва нещо нетипично.

Снимка 487961

Източник: iStock

Наскоро от Twitter акаунта L0vetodream разкриха, че тази година Apple възнамерява да не ъпгрейдва RAM чиповете в iPhone 12 от тези на iPhone 11 и отново по-достъпните като цена модели ще са с 4GB RAM.

В същото време най-мощният модел в лицето на iPhone 12 Pro ще получи ъпгррейд до 6GB.

Това е два пъти по-малко от дванадесетте гигабайта RAM, които предлага хай-енд модела на Samsung - Galaxy S20 Ultra. Слуховете около Galaxy Note 20 също свидетелстват за сходни показатели. 

Samsung Galaxy Note 20 и какво да очакваме от новия модел на марката

Какво да очакваме от Samsung Galaxy Note 20

Задава се един голям и мощен смартфон

Невъзможно е на този етап да се отсъди акуратно дали по-малкото RAM в тазгодишните iPhone модели ще окаже сериозни разлики в представянето на телефоните на Apple спрямо конкурентни модели.

Снимка 488111

Източник: Apple

За момента предпочитаме да вярваме, че разликите при Apple ще бъдат компенсирани със супер мощен чип, който би трябвало да се казва А14.

Очакванията са, че той ще разполага с около 15 милиарда проводника в себе си, което е почти двойно повече от проводниците в миналогодишния А13.