На 5 август Samsung ще представи тазгодишния Galaxy Note 20, слуховете за който циркулират из форумите и медиите с пълна сила.

Разбира се, за това има доста причини, една от които е, че Note е най-високата серия мобилни устройства на корейския гигант и рядко ни разочарова с каквото и да е.

Въпреки че все още нямаме изтекъл и потвърден списък със спецификации за устройството, спокойно можем да предположим, че традицията ще бъде спазена и Note 20 ще е една идея по-мощен от Galaxy S20 Ultra.

Снимка 487517

Източник: YouTube / Jimmy Is Promo

Припомняме, че той е със Snapdragon 865, 12GB RAM, батерия с 5000mAh и 6.9-инчов екран.

От ArsTechnica предполагат, че екранът на Note 20 ще надхвърли седем инча, но за останалите параметри засега слуховете са доста неясни.

Снимка 487515

Източник: YouTube / Jimmy Is Promo

От ютюбъра Jimmy Is Promo пък получаваме няколко непотвърдени изображения на модела, в които виждаме обемен камерен модул, като този на S20 Ultra.

В тях забелязваме и поне четири задни сензора, но изглежда, че "Space Zoom" брандингът не присъства при Note 20.

Това далеч не означава, че телефонът ще бъде лишен от невероятния зуум на S20 Ultra, но е възможно той да е с различни способности при Note серията.

Снимка 487518

Източник: YouTube / Jimmy Is Promo

Вчера в мрежата се появиха и предположения за цената на новия Note. Според гръцкия сайт Tech Maniac Galaxy Note 20 ще е по-скъп от миналогодишния Note 10, а най-евтиният вариант ще струва 1249 евро. Най-мощният ще е с около 150 евро по-скъп.