Краят на годината е време за равносметка на изминалите 365 дни.

Като се има предвид, че много от нас прекарват огромна част от тези 365 дни вперили поглед в смартфоните си, би било разумно да разгледаме кои са приложенията, с които сме прекарали най-много време.

В конкретния случай говорим за iOS приложения, но сме сигурни, че съвсем скоро и Google ще представят подобни данни за тяхната екосистема.

Статистиките на Apple сочат, че собствениците на iOS устройства са прекарвали най-много време с YouTube, Instagram, Snapchat, TikTok и Messenger.

Снимка 455614

Източник: iStock

Изненадващо или не Facebook не попада в класацията на петте най-популярни приложения тази година, докато сравнително новото приложение за видео споделяне TikTok се намества сред водачите.

На шесто и седмо място са Gmail и Netflix, и чак след тях идва приложението на Марк Зукърбърг.

На девето и десето място са респективно Google Maps и Amazon, като компанията на Джеф Безос за първи път влиза в челната десетка на най-популярни приложения.

Google, Digital Wellbeing и приложенията, които ни отделят от смартфона

Новите Google приложения, които ни карат да зарежем смартфона

Digital Wellbeing с нови попълнения

Що се отнася до игри, най-популярна сред iOS потребителите е била Mario Kart Tour, която измества Fortnite от челното място.

Снимка 455616

Източник: Nintendo

Въпреки популярността си Fortnite е на осмо място, а в топ пет се нареждат респективно Color Bump 3D, aquapark.io, Call of Duty: Mobile и BitLife - Life Simulator.